woensdag 27 maart 2019

Strandspelen en visserijmuseum op woensdag

Na een deugddoende nacht mochten we terug ‘wakker worden’ met onze dagelijkse portie dans en joggen.
En na het lekkere ontbijt trokken we terug naar het strand waar we een hele resem leuke strandspelen mochten spelen Zo maakten we o.a. kennis met de Noorse spelen Kubb en Mölkky, maar ook petanque en uiteraard voetbal stonden op het menu..
Het zonnetje overwon stilaan de weinige wolken…en wij amuseerden ons opperbest met de spelletjes. De directeur trakteerde nog met een lekker snoepje...
Al het spelen resulteerde in een reuzenhonger: de tomatensoep, de fishsticks met puree, prei in de roomsaus (en als tweede groente worteltjes!) en tartaarsaus deed menigeen meerdere keren aanschuiven.
(en ’t was lekker, sommigen gingen zelfs voor een derde èn vierde portie…)
Na de middag stond er plots op de parking van het centrum… een toeristische boemeltreintje klaar!
Al puffend bracht hij ons naar het Visserijmuseum in Oostduinkerke. De gidsen vertelden ons over het harde leven van de vissersfamilies. Wist je dat…zelfs kinderen van 12 jaar voor 6 maand op zee werden gestuurd, je met de zon en een sextant exact de plaats waar je je ook bevindt op zee kan bepalen (hoeken meten kreeg opeens een andere betekenis: toch bruikbaar in het echte leven).
Mooi én leerrijk museum.

Bij terugkomst in De Panne verwelkomden we oud-directeur Johan Note, oud-juf en koorleidster Lies Mabilde. Ze hadden de post van het thuisfront mee en dat was leuk!
Na de lekkere pistoletjes met beleg stond nog het bezoek aan de bowling gepland.
Morgenvoormiddag houden we het wat rustig met een knutselactiviteit, maar we trekken ook naar zee voor een echte zeetocht met de amfibieboot!
In de namiddag staat een  heuse wedstrijd ‘zandkastelen bouwen’ op het menu.
’s Avonds heeft de kok een superhelden-diner beloofd en sluiten we de geslaagde zeeklasweek af met een heuse Superheldenfuif…
Vele groetjes van alle stilaan vermoeide kinderen en hun begeleiders!
We blijven hier nog een paar dagen…

Bekijk zeker onze nieuwe foto’s!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.